31 januari 2014

Fredagsnyheter på läromedelsfronten

Äntligen kom då Tommy Lucassis bok Medveten matte - Taluppfattning från tryckeriet. Den får givetvis följa med till Mattebiennalen i Umeå. 

Inom någon timme lastas också en hel del kataloger av här på förlaget. Tur att en del går direkt till lagret i Örebro, för att skickas ut till Sveriges skolor lite senare under våren. 
Och så kommer tidningen Specialpedagogik nummer 2 få sällskap av vår katalog denna gång. 
Arbetar för fullt med nya projekt. I katalogen beskrivs årets nyheter lite mer utförligt. 
Beställ gärna en egen katalog genom att maila din adress till askunge@askunge.se.

28 januari 2014

Digitala framstegböcker

Nu är det bara några dagar kvar, sen så finns de sju första framstegsböckerna på App Store och Google Play. Spännande för oss och för Blingon som har utvecklat dem!

24 januari 2014

Påbörjat nya projekt - nya läromedel

Så mycket det är man vill hinna under en dag. Tycker alltid att tiden inte räcker till. Just nu är det Kompisarna som är på gång. Det blir ytterligare sex häften där eleverna får arbeta med matematiska uppgifter som har sin grund i vardagliga situationer. Tidigare har vi gett ut Familjerna, som i första hand riktar sig till mellanstadiet. Nu blir det alltså Kompisarna, och då är det årskurs 1 till 3 som gäller. Men som alltid, det finns ingenting om ålder eller årskurs på böckerna, så både äldre och yngre elever kan använda böckerna. Familjerna används exempelvis i grundsärskolan och gymnasiesärskolan.
I kommande katalog kan du läsa med om Kompisarna och Familjerna!

17 januari 2014

Läromedel - nyheter 2014

Sådär, nu har katalogen för 2014 gått till tryck. Oj, det blev en hel del nyheter detta år. Riktigt roligt! Vardagsmatte, färdighetsträning och att träna skriftliga räknemetoder är på gång. Sen är det ju alla våra digitala böcker i Framstegsserien som kommer ut till App Store och Google Play. 

14 januari 2014

Framsteg del 2

Så där, nu är den nya lärarhandledningen till Framsteg i matematiken tryckt och klar. Många extra kopieringsblad blev det denna gång. 
De ska givetvis med till Mattebiennalen i Umeå.


12 januari 2014

Nya katalogen och Matematikbiennalen 2014

Nu är det raketfart som gäller. Den nya katalogen ska ju bli klar till Mattebiennalen som går av stapeln i Umeå i denna gång också. 
Vi finns i monter 2, samma plats som förra gången. Dit är du givetvis välkommen för att titta i våra nyheter och hämta den nya katalogen. Vi visar våra digitala böcker i serien Framsteg. Dessutom har ju Framstegsserien utökats med ytterligare 3 titlar.
Du som inte har möjlighet att besöka mässan, kan beställa katalogen genom att maila. Den kommer också att finnas digitalt på hemsidan inom kort.

6 januari 2014

Nytt år

December månad försvann i ett rasande tempo. Det är den 6 januari och i morgon är det många som börjar skolan igen. Även om det kanske inte handlade om problemlösning hela julhelgen kanske det är bra att få veta svaren på de problem som vi la ut i slutet av december.
Här kommer de:
Problem 20: Hilma köper tre askar med 9 bitar och två askar med 10 bitar.
Problem 21: Summan av deras åldrar kommer att vara 47 år (32+5+5+5).
Problem 22: Det är ju du som nu ligger på andra plats!
Problem 23: Det är 9 får kvar….
Eftersom problem 24 inte kom med förra gången, så kommer det här istället!