18 maj 2011

Ett år

Tänk vad tiden går! Nu är det precis ett år sedan jag slutade på det stora förlaget för att starta eget. Ett innehållsrikt och spännande år har det varit. Och redan känns det som om allt börjar om igen. Nya mässor är redan bokade inför nästa års säsong. Nya böcker är under produktion och fler förslag på nya läromedel kommer med jämna mellanrum. Roligt att så många är intresserade och engagerade! 
Hur ser egentligen det ultimata läromedlet ut? Det finns ju så otroligt många att välja mellan och det verkar som om det alltid är något som felar. Det kanske inte går att göra ett läromedel som passar alla? För lite laborativa övningar och aktiviteter? För mycket färdighetsträning? För lite färdighetsträning? För lite problemlösning? För mycket text? Skriftlig huvudräkning? "Vanliga" algoritmer? Att träna sig att forma siffror? Är det matematik? Kan man göra det på andra timmar än matematiktimmar?  Ja, det är många frågor som måste lösas. 


Kommentarmaterialen till kursplanerna finns på skolverkets hemsida. Dock - kommentarmaterialet till matematik är inte klart.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar