28 augusti 2014

Elevernas kreativa bortförklaringar i bokform


Det är inte bara politiker som slingrar sig när de ska svara på frågor eller förklara sig. Eleverna i dagens skola är minst lika idérika. Uppfinningsrikedomen är stor och man drar sig inte för att skylla förseningen på exempelvis torktumlaren.
– Idén till en bok växte fram i takt med att förklaringarna blev allt mer kreativa. Jag samlat ett urval lappar i boken ”Ursäkta,men...”, säger läraren Oskar Uggla. 


Oskar Uggla är MA/No-lärare på högstadiet i en skola i Stockholm och har jobbat med barn och ungdomar i hela sitt yrkesliv. Under tio års tid har han bett alla elever som kommit försent till hans lektioner att skriva ned anledningen till den försenade ankomsten. Ursäkterna varierar från de mest banala till de mest hårresande orsakerna.      På måndag, den 1 september kl 7.15, är Oskar Uggla inbjuden till TV4 Nyhetsmorgon med anledning av den skoldebatten mellan Jan Björklund och Gustaf Fridolin!

Bokens intäkter går oavkortat till uppbyggnaden av ett digitalt läromedel i NO för elever på högstadiet. Läromedlet kommer att vara helt gratis. Läs mer om det på Ugglans NO!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar